top of page

Når du som rytter er skæv i ryggen, hoften, eller på anden måde har ubalance i kroppen, vil din hest kunne mærke det. Det kan resultere i dårlige volter, hvor din hest ikke vil give efter, eller i værste fald, at din hest også bliver skæv, fordi den rides skævt. Ridning handler om balance og samarbejde, så det er meget vigtigt at du som rytter er opmærksom på din egen krop og balance, sådan at du kan give din hest de korrekte signaler og den mest optimale træning. 

Vi har opdaget et stort behov for behandling af ryttere, der oplever ubalance i deres ridning. Derfor er vi rigtig stolte af, at vi nu kan tilbyde behandling, hvor behandlingen tager udgangspunkt i din ridning. Vi kommer gerne ud og observerer din ridning, giver nogle pointers og korrigerer din holdning. Herefter behandler vi dig med udgangspunkt i de ubalancer vi har observeret under din ridning.  

Sleipnir Balance sætter fokus på vigtigheden af balance i kroppen under ridning

Sleipnir Balance  

Sleipnir Balance er en søsterklinik til Fysio-On, der ligger i Nibe. Sleipnir Balance består af passionerede fysioterapeuter, der beskæftiger sig med skader og smerter, der er opstået på baggrund af forkerte bevægelse, eller længere tids belastning i forkerte positioner og øvelser. Booker du behandling ved Sleipnir Balance, har vi dog det fokus, at vi kigger på din krop under ridning. Det kan være du har fået undervisning, eller har trænet selv gennem en længere periode, men der er stadig ting du ikke kan få til at fungere i samspillet med din hest. Det kan være hvis din hest er stiv i den ene side, hvor den er blevet tjekket og behandlet, men problemstillingen bliver ikke løst, eller er tilbagevendende - disse problematikker kan opstå på baggrund af dårlig balance på hesten, en låst lænd eller lignende. Mange af de problematikker vi oplever under ridning, ligger nemlig ved rytteren. 

Vi arbejder ud fra, at kroppen er en holistisk enhed. Det vil sige, at vi ser kroppen som en helhed og vi har erfaring i, hvordan muskler, led og knogler arbejder sammen og påvirker hinanden. Samtidig ser vi også en equipage som en helhed, hvor hesten ikke kan yde sit bedste, hvis rytteren har problemer, der påvirker ridningen. 

 

Med en behandling hos os kan du forvente en overraskelse. Det er nemlig for mange en kæmpe overraskelse, hvor mange skævheder ryttere uanet kan bære rundt på. Mange ryttere er rigtig gode til at få tjekket og behandlet sine heste for diverse skævheder og skavanker, men når det drejer sig om at "pleje" sig selv som rytter, så er mange dårlige til at ofre en behandling på sig selv. 

Vi starter altid vores klienter op med en grundig første konsultation, hvor vi gennemgår skadeshistorikken, sådan at vi kommer omkring alt, der kunne have haft indflydelse på klientens nuværende skader. Herefter aftaler vi i fællesskab med klienten en behandlingsplan. 

Er du i tvivl om vi kan hjælpe dig? Du er altid velkommen til at sende en mail på cl@fysio-on.dk eller ringe på 22 78 13 15 og få en uforpligtende snak om dine behov. Selvfølgelig er det nemmest for os at vurdere den enkelte klient gennem et besøg i klinikken, hvor vi kan se bevægelsesmønstre og eventuel asymmetri i kroppen.  

Camilla Lavrsen
Sleipnir Balance

Mit navn er Camilla og jeg har siddet på en hest siden jeg var 2,5 år gammel og særligt dressuren fangede hurtigt min interesse. Jeg vil  betegne mig selv som en ambitiøs hobbyrytter og har flere gange startet DM, samt uddannet mig under både Team Danmark og igennem Nordjysk Elitesport.

 

Derudover har jeg, igennem Dansk islandsheste College og Aalborg Sportshøjskole, udviklet mine ridefærdigheder både som rytter og underviser.
Jeg har undervist i ca. 10 år, alt lige fra nybegyndere til stævneryttere og jeg lægger stor vægt på at grunddressuren er på plads. 

Hele min familie er "hestefolk" og har både haft springheste, dressurheste og nu islandske heste. Jeg har derfor erfaring med flere forskellige racer og discipliner indenfor ridesporten. 

Mit hjerte banker for arbejde med equipagen og fysioterapien, derfor er det perfekt for mig at kombinere mine to passioner, da en equipage i balance er lig med bedre ridning og en sundere krop og hest. 

 

Jeg er uddannet fysioterapeut fra University College Nordjylland i Aalborg. Igennem min studiejobs og praktikperioder, bl.a. ved Fysio-On hos Thomas, hvor det hele startede, har jeg fået forståelsen for hvor meget man, gennem en grundig helhedsorienteret undersøgelse og effektiv manuel behandling, kan hjælpe ryttere med at optimere ridningen, opnå bedre balance på hesten og dermed få udnyttet sit fulde potentiale. 

Profil.jpg
bottom of page